Repensar Poble Sec

Quí som? Qué fem?

Som un grup de veins i veïnes del barri de Poble Sec que formen part de una comissió de l’assemblea de Poble Sec.

Repensar Poble Sec és un espai de reflexió i investigació autònom que impulsi un discurs crític sobre diferents aspectes que afecten al barri: model urbanístic, gestió de l’espai públic, dinamització econòmica, moviment veïnal, etc.

L’any passat es va estar treballant sobretot en l’anàlisi i investigació del procés de transformació del poble sec, identificant quins són els seus impulsors, quins interessos tenen, quin projecte plantegen, etc.

Durant aquest curs s’ha seguit amb el projecte recopilant diversos documents relatius al barri. En les properes setmanes, (data a confirmar) es farà un acte públic plantejant les perspectives i els nous reptes del moviment veïnal, especialment després de l’escenari generat per les mobilitzacions dels “Indignats”.

Què volem fer?

Els nostres objectius bàsics són:

  • Reflexionar i investigar sobre els processos socials, econòmics, culturals, urbanístics, mediambientals i polítics que es donen al barri del Poble Sec.
  • Generar debat crític que ens estimuli i ens conscienci a fer propostes sobre quin barri volem els veïns i veïnes que vivim i/o treballem en aquest barri.
  • Fer propostes de formació i de debat que ens estimuli el repensar el Poble Sec.
  • Ser un espai que busqui tenir incidència política i generi vies d’acció, ja sigui a través de la denúncia o demanda, de generar mobilitzacions o d’actuar de manera autogestionada.

Per què creiem que és important aquesta Comissió

L’existència d’una Comissió que estimuli la reflexió i la investigació sobre el nostre barri, ens pot ser una bona eina per ajudar-nos a repensar quin barri volem des de la participació de les persones que vivim i treballem al barri, i que desitgem que el futur del barri sigui decidit des de baix.

Pensem que aquesta Comissió ens pot ajudar a construir marcs teòrics d’interpretació dels processos socials, econòmics, culturals, urbanístics, mediambientals i polítics que es donen al barri del Poble Sec, des de les necessitats dels que vivim i treballem al barri.

Què hem aconseguit

Agrupar-nos veïns i veïnes del barri amb aquestes inquietuds, facilitant d’aquesta manera que d’una manera col·laborativa reflexionem críticament sobre els processos que s’estan generant al barri i com ens pot afectar a les nostres vides.

Fer una recopilació de diferents recerques i estudis realitzats en els últims anys sobre el barri, com de propostes de futur del barri, realitzats tant per institucions públiques com privades que volen incidir al barri.

Generar un debat sobre els plans urbanístics del barri, i en concret sobre el pla del Paral·lel i la Fundació FEM Paral·lel.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>